God tirsdag derude :-)
Undskylder lige på forhånd med indlægget, da der er opstået en fejl på siden, så indlægget ser ikke ud som det plejer, men det vil de næste gøre fremover, da fejlen rettes snarest.
Hvis du lige står med noget ekstra tid på hånden i dag, på sådan en skøn tirsdag, så kunne man jo vælge at bruge den ekstra tid på, at lave noget lækkert mad!
Her kommer lige nogle opskrifter som i kan give jer i kast med, hvis i har tid til det.
Opskrifterne er sæsonaktuelle, dvs. at det er nu disse madvarer smager aller bedst OG som bonus, er det også nu de er billigst.
Asparges med seranoskinke og parmasan:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl og bræk enderne af de grønne asparges.
Skær parmesan i store tern.
Skær parmesan i store tern.
Læg en skive serranoskinke på et spækbræt, knæk en asparges og læg de to halvdele og et stykke parmesan oven på. Rul skinken omkring og fastgør med en tandstikker. Læg de små ruller på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie og bag dem i 10 minutter i ovnen.
Skyl persillen og hak den fint. Riv skal af citronen og pres saft af den halve citron. Bland citronskal og -saft og olivenolie sammen med hakket persille og revet parmesan. Krydr med salt og peber.
Hæld persilledressingen over de færdige aspargesruller.
Coleslaw med spidskål:
Du skal bruge; spidskål, gulerødder, bladselleri, tørrede abrikoser.
Og til dressingen skal du bruge; creme fraiche 18%, sukker, vineddike, spidskommen og salt+peber
Tilberedningsmetode Bland alle grøntsager med de hakkede abrikoser.Rør dressingen sammen og smag den til.Vend grøntsagerne i dressing
Fiskefrikadeller med urtecreme og sommergrønt:
800 g nye kartofler
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning
Urtecreme1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning
1 håndfuld hakkede krydderurter fx persille, dild, perløg
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
Salt og peber
Den færdigkøbte fiskefars er opgraderet med sæsonens spinat og skifter den traditionelle remoulade ud med en lækker urtecreme.
Tilberedningsmetode
Skrub kartoflerne og kog dem møre ca. 12 minutter afhængig af størrelse. Afdryp kartoflerne.
Skyl salaten og slyng den tør. Halver cherrytomaterne og snit forårsløg. Vend kartofler med babyleafs, cherrytomater og forårsløg. Dryp olien over og krydr med salt og peber.
Skyl salaten og slyng den tør. Halver cherrytomaterne og snit forårsløg. Vend kartofler med babyleafs, cherrytomater og forårsløg. Dryp olien over og krydr med salt og peber.
Skyl spinaten godt og slyng den tør. Damp spinaten i den væde som hænger ved. Hak spinaten og rør den i farsen.
Varm olien på en slip let stegepande. Form farsen til frikadeller og steg dem i ca. 5 min. på hver side til de er sprøde.
Varm olien på en slip let stegepande. Form farsen til frikadeller og steg dem i ca. 5 min. på hver side til de er sprøde.
Skyl, tør og hak krydderurterne. Rør urter med cremefraiche og mayonnaise og smag til med salt og peber.
Server fiskefrikadellerne med sommergrønt og urtecreme.
Sæsonens madvarer; Tomater, asparges, kartofler, agurker, kål, svampe, salat, løg, gulerødder, de fleste krydderurter, jordbær & rabarber, spinat og æbler + mange flere..
God fornøjelse i køkkenet!
XoXo Tine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar